Bewogen Geschiedenis
16723
page-template-default,page,page-id-16723,bridge-core-2.6.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-theme-ver-24.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16797

Bewogen Geschiedenis

In 1918 richtte Willem de Leijster in Den Haag de aardappelhandel De Arbeid op. De naam geeft al aan dat de oprichter een sociaal bewogen iemand was, die ook nauw betrokken was bij de arbeidersbeweging. Eind jaren ’20 werden de activiteiten uitgebreid met een brandstoffenhandel.

Begin jaren ’30 verhuisde het bedrijf naar een pand dat beschikte over een groot kolenterrein. Op dit terrein zijn vele bijeenkomsten gehouden van de SDAP, de voorloper van de huidige PvdA. Willem Drees sr. was een huisvriend van Willem De Leijster en heeft daar staande op de kist met bluszand verschillende partijbijeenkomsten geleid.

Bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog verstrekte Willem de Leijster illegaal aardappels en kolen aan het spoorwegpersoneel, dat geen bonnen kreeg tijdens de staking. Zo rolde hij in het verzet, waar hij door verraad begin 1945 werd opgepakt. Op 8 maart 1945 werd hij in Kamp Amersfoort gefusilleerd.

Na de oorlog nam zoon Andries de Leijster de taak op zich om De Arbeid nieuw leven in te blazen, nu puur als kolenhandel. Later breidde hij de handel uit met petroleum en butagas. Door de opkomst van het aardgas zag Andries De Leijster zich in 1970 genoodzaakt het bedrijf te beëindigen.

Toen oprichter Peter de Leijster in 2003 een naam nodig had voor zijn administratiekantoor was de keuze snel gemaakt. Als eerbetoon aan zijn vader en grootvader noemde hij het kantoor naar hun bedrijf.
Administratiekantoor De Arbeid is nog steeds een bedrijf dat eerlijk en respectvol zaken doet. We factureren niet ieder telefoontje en we investeren in de relatie met onze klant. Ook als dat af en toe onbetaalde uren zorg voor een klant betekent.

In 2013 heeft Peter De Leijster het kantoor overgedragen aan zijn dochter Gabi Konkel. Zij heeft de oude sfeer van het bedrijf in een modern jasje gestoken, maar de sociale waarden eerbiedigt ze net zo sterk als de drie generaties vóór haar. Haar zoon Karim is intussen als vijfde generatie ook in het bedrijf werkzaam.

Wat kunnen wij voor u doen?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen doen? Neem contact met ons op.